DËRGIMI I MUHAMEDIT SALALLAHU ALEJHI UE SELEM ËSHTË PREJ MIRËSIVE MË MADHËSHTORE

Hutbeja e parë             Hamdin ia kushtojmë Allahut për mirësitë që na i ka dhuruar, të cilat nuk numërohen dot; Dëshmoj se nuk ka të adhuruar...

DITURIA E (Ç)SISTEMATIZUAR – Dr. Muhamed Broja

E përcolli të birin e vogël deri te dera e shkollës me sy të përlotur. Dalëngadalë, më në fund, ëndërrat për të po bëheshin...

LARGPAMËSIA PROFETIKE NË PERIUDHËN E THIRRJES DHE PREDIKIMIT FSHEHTAS

 Meka, siç dihet, ka qenë kryeqendra fetare e arabëve (edhe në periudhën paraislame). Kujdestaria e Qabesë i ishte ngarkuar asaj, siç i ishte ngarkuar...

ISLAMI DO TË ARRIJË ATY KU ARRIN DITA DHE NATA – Hoxhë Florian Leli

ISLAMI DO TË ARRIJË ATY KU ARRIN DITA DHE NATA عَنْ تَمِيمٍ الدَّارِيِّ قَالَ : سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ : "...

OPTIMIZMI DHE KONCEPTI I KEQKUPTUAR – Dr. Muhamed Broja

Jeta e njeriut është plot sprova e mynxyra. Muslimani mund të përjetojë dëme të shumta që i vijnë nga njerëzit dhe armiqtë si: keqtrajtime,...

Origjina dhe ritualet e “çuditshme” të Halloween

Halloween, i cili festohet kryesisht në Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera anglo-saksone, e ka origjinën në mesjetë dhe kulturën pagane kelte. Festivali...

Më të lexuarat