Qëndrueshmëria e Muhamedit ﷺ para përfaqësuesve kurejshë dhe rezistenca ndaj persekutimit të tyre

Kurejshët menduan që të provojnë një mënyrë të re në sfidimin e misionit të Muhamedit ﷺ, mënyrë kjo që do të fillonte me joshje...

Replikë me Komunitetin Mysliman të Shqipërisë – Klajd Bylyku

Nga Klajd Bylyku Replikë me Komunitetin Mysliman të Shqipërisë “Në cilën shpallje tjetër do të besojnë ata, pas këtij (Kurani)?” 77:50 Ngjarja më e komentuar e javës...

I mesëm do të thotë i drejt – Justinian Topulli

Zoti i Madhëruar thotë në Kuran: قُل لِّلَّهِ ٱلۡمَشۡرِقُ وَٱلۡمَغۡرِبُۚ يَهۡدِي مَن يَشَآءُ إِلَىٰ صِرَٰطٖ مُّسۡتَقِيمٖ وَكَذَٰلِكَ جَعَلۡنَٰكُمۡ أُمَّةٗ ‌وَسَطٗا لِّتَكُونُواْ شُهَدَآءَ عَلَى ٱلنَّاسِ وَيَكُونَ...

METODAT E PEJGAMBERËVE NË THIRRJE SIPAS KURANIT

METODAT E PEJGAMBERËVE NË THIRRJE SIPAS KURANIT Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Hamdi i takon Allahut, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin e...

LARGPAMËSIA E PROFETIT ﷺ NË PERIUDHËN E THIRRJES HAPTAZI NË MEKË

Allahu e urdhëroi Muhamedin ﷺ t’ua tërhiqte vërejtjen të afërmve të tij (t’i thërriste në fe). Allahu thotë: ﴿وَأَنذِرْ عَشِيرَتَكَ الأَقْرَبِينَ، وَاخْفِضْ جَنَاحَكَ لِمَنِ اتَّبَعَكَ...

Fetvaja si produkt i përpjekjes njerëzore – Justinian Topulli

Dispozitat sheriatike (el-ahkam esh-sherije) nxirren nga burimet e shpalljes hyjnore (Kurani dhe Suneti), ato nuk janë gjithmonë unike për çdo njeri dhe në çdo...

Më të lexuarat