Hytbeja e xhumas tek gjeneratat e para të muslimanëve

Elhamdu lilah, ues salatu ues selamu ala rasulilah Falenderimi i takon Allahut. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij. Nga Xhabir ibn...

A është vërtetë e suksesshme xhamia juaj apo thjesht veç po rritet?

Nga Maher Budeir Komuniteti Mysliman Amerikan po bën një ndryshim dhe përgjithësisht po shkon drejt profesionalizimit të funksionimit të institucioneve tona. Gjithnjë e më shumë,...

UDHËZUES METODIK PËR IMAMË DHE VAIZA

Hyrje Kuadrot fetarë, imam – vaiza përbëjnë plejadën e ardhshme të dijetarëve islamë. Shumica e të rinjve të arsimuar në universitete islame jashtë vendit, janë...

HUTBEJA E XHUMASË KURS ZHVILLIMI DHE AVANCIMI

Ahmed Bessam Sai Në një prej xhamive të Oksfordit një ditë xhumaje u krijua një potere. Xhemati, që nuk pajtuan me Imamin i cili kishte...

KËSHILLA PËR MENDJEMPREHTËSI NË TË FOLUR

Për të tërhequr masën rreth veti, një ligjërues – folës ka nevojë të jetë edhe i shkathët dhe mendjemprehtë. Për të realizuar një gjë...

Muhammed Ali Sabuni ka ndërruar jetë

Sot (19 mars 2021), në Turqi, ka vdekur dijetari mysliman, autori i tefsirit Safvetu et-tefasir, Shejh Muhammed Ali Sabuni. Muhamed Ali Sabuni lindi më 1930...

Më të lexuarat