SI LIGJËRONTE I DËRGUARI I ALLAHUT HUTBEN E XHUMASË ?!

Namazi i xhumasë është një prej riteve më të njohura islame, një tubim madhështor javor për muslimanët, një prej dëshmive më kryesore të unitetit,...

Madhështia e mimberit të xhumasë

Xhamia ka shenjtërinë e saj, hytbeja e xhumasë ka rolin e saj reformues, ndërsa hatibi ka madhështinë e tij, i cili kërkon nga xhemati...

PARAMETRAT EDUKATIVË NË MENDIMET E IMAM NEVEVIUT

  Parametrat edukativë në mendimet e Imam Neveviut (Allahu e mëshiroftë) Edukata e nxënësit të Kur’anit Imam Neveviu ka thënë: Krejt ajo që kemi përmendur për...

Këshilla për hoxhallarë për ligjërimet dhe paraqitjet e tyre publike, si të jeni të...

Javët e fundit ishim dëshmitarë të tensioneve të mëdha në mediat tradicionale dhe veçanërisht ato sociale, ku ngjarje dhe deklarime të hoxhallarëve të caktuar...

A jeni mjaftueshëm i mirë? Si e trajtoi Musa alejhi selam dyshimin në vetvete

A përjetoni vetë-dyshim? A ndiheni si mashtrues në punë, në shtëpi, në qëllimet e mëdha që dëshironi të arrini në jetë? Nuk jeni vetëm. Më...

Udhëheqja në Islam – Përkufizimi, Karakteristikat dhe parimet themelore të një udhëheqësi musliman

Përkufizimi i udhëheqjes Udhëheqja i referohet procesit të lëvizjes së një grupi njerëzish në një drejtim të planifikuar, duke i nxitur ata të...

Më të lexuarat