Lidershipi fetar në terminologjinë islame: Një vështrim i përgjithshëm

Pjesë e nxjerrë nga libri "Trajnimi dhe zhvillimi i liderëve fetar muslimanë" - Në çdo fe, fjalët e përdorura për t'iu referuar përgjegjësive të lidershipit...

Si ndikon shejtani në produktivitetin tonë gjatë orarit të punës

Çfarë kanë të përbashkët arroganca, zilia dhe zemërimi në vendin e punës? Sipas psikologjisë islame, të gjitha këto janë sëmundje të zemrës që frymëzohen...

Si të jesh një ndërmjetës produktiv

Sa shpesh e gjeni veten në mes të një debati, duke u përpjekur të pajtoni dy palë dhe të ruani paqen? Një çift mund...

Si mund t’ju ndihmojë Dhembshuria Hyjnore – El-Vedud- të përballeni me gabimet gjatë punës

A bëni ndonjëherë një gabim në punë, ose e perceptoni një gabim si menaxher dhe ju pushton me trishtim, ankth ose emocione të tjera...

Lidershipi komunitar: Një model i bazuar në teori

Hyrje Komuniteti është një nga themelet e shoqërisë sonë moderne. Është hapësira teorike ose fizike që lidh individët së bashku dhe është e lidhur fuqishëm...

Plotësimi i nevojave të gjeneratës 9/11 – Parandalimi dhe trajtimi i drogës

Çfarë mund të bëjnë komunitetet muslimane për të parandaluar dhe trajtuar përdorimin e drogës midis të rinjve muslimanë? Hyrje dhe Temat kryesore Hulumtimi parësor mbi përdorimin...

Më të lexuarat