Ballina ZHVILLIM Menaxhim i xhamive dhe vakëfeve

Menaxhim i xhamive dhe vakëfeve

Pyetësor i shkurt vlerësues për punën e imamit provues ose atij të rregullt, vlerësim...

Pyetësor i shkurt vlerësues për punën e imamit, vlerësim në bazë të përshtypjes së xhematit   Sa i dijshëm është imami? (Në njohjen e...

10 Standardet e Xhamisë Fener

Standardi Xhamia Fener, është krijuar si standard globale i xhamive. Këto janë standarde minimale që e bëjnë një xhami t’i shërbejë dhe ta ndriçojë...

Përzgjedhja e anëtarëve të këshillave të xhamive: udhëheqja ideale islame

Breshka e gardhitS’jam i sigurt nëse keni dëgjuar rrëfenjën e breshkës së gardhit. Rrëfenja flet për këtë bujkun e moshuar i cili po kalonte...

Zanafilla e medreseve në trojet shqiptare

Me shtrirjen e mejtepeve gjithandej trojeve shqiptare, lindi nevoja edhe për hapjen e medreseve të cilat ishin shkolla të mesme po ashtu fetare. Për...

Zekati, varfëria dhe lavamani i kuzhinës

Zekati, ky akt ekonomik i adhurimit i paguar shpesh në muajin e Ramazanit, që ne e konsiderojmë si shtyllën e tretë të Islamit, po...

Çfarë e bën një xhami miqësore për të rinjtë?

Pse na duhet një xhami miqësore për të rinjtë? Nëse vërtet besojmë se fëmijët janë e ardhmja, atëherë të sigurohemi që ata të edukohen në...

Më të lexuarat