Zekati, varfëria dhe lavamani i kuzhinës

Zekati, ky akt ekonomik i adhurimit i paguar shpesh në muajin e Ramazanit, që ne e konsiderojmë si shtyllën e tretë të Islamit, po...

KOMPONENTËT E LIDERSHIPIT – Dr. HAJREDIN HOXHA

Si çdo shkencë apo art që ka detajet dhe komponentët përbërës ku mbështet, edhe lidershipi ka veçoritë themelore prej të cilëve formohet dhe vepron....

A ka nevojë Islami për shpëtim? Një analizë e të drejtave të njeriut

Është një argument i zakonshëm, i bërë në retorikën islamofobike, se Islami, në tërësi, është në kundërshtim me nocionet moderne laike të të drejtave...

LIDERSHIPI VIZIONAR DHE KARIZMATIK – Dr. HAJREDIN HOXHA

Lidershipi vizionar Ky lloj lidershipi shquhet për aftësinë për të mbjellë dhe përçuar vizionin e vërtetë dhe të drejtë të së ardhmes së organizatës, e...

CILI ËSHTË QËLLIMI I ZHVILLIMIT TË MEKTEBIT NËPËR XHAMIA DHE ÇKA PËRFITON SHOQËRIA ME...

Qëllimi nga mësim-besimi nëpër mektebe të xhamijve të Kosovës dhe gjetiu është ruajtja e identitetit fetar islam nga rreziku i asimilimit fetar, kulturor dhe...

LIDERSHIPI TRANSAKSIONAL DHE TRANSFORMUES

Ky lloj lidershipi është i ndërtuar mbi raportet materiale ndërmjet menaxherit dhe punëtorëve, respektivisht shpërblimeve për suksese dhe ndëshkimeve për dështim apo mos kryerje...

Më të lexuarat