Të hënën, 22 mars 2021, përpara Komisionit për Hifz të Rijasetit të Komunitetit Islam të Bosnjës dhe Hercegovinës, vargjet e fundit u memorizuan nga Emilija Canoviç – Rexhepagiç nga Plava.

Në këtë mënyrë, Emilia fitoi titullin e nderit të hafizit të Kuranit Famëlartë.
Emilija Canoviç – Rexhepagiç është vajza e Kemalit dhe Nushës, e lindur në Plavë (Mali i Zi).
Ajo është gjithashtu hafizja e parë në historinë e Plavës dhe Gusisë.

Ajo është anëtare e kolektivit të Shkollës së Kur’anit Bistri izvor, ku gjithashtu mëson një grup nxënësish që bëjnë hifzë . Muhafizi i saj është Hafiz Sadžida Skejić-Džihić, drejtor i shoqatës Bistri izvor.

Artikulli paraprakDISA QËNDRIME MORALE NË MUAJIN E SHABANIT
Artikulli tjetërSara Remzi Isaku, hafizja e re që i shtohet Shkupit