A KA RRAHUR PEJGAMBERI NDONJËHERË NDONJË GRUA TË TIJ?!

Pejgamberi (Paqja qoftë mbi të) është shembull për të gjithë besimtarët. Allahu na ka urdhëruar që ta ndjekim praktikën e tij. Thotë Allahu: “Ju...

Trajtimi i veçantë dhe marrëdhëniet ndërnjerëzore – Mësime nga jeta Pejgamberit (alejhi selatu ue...

Një nga parimet moderne administrative më të spikatura është shfaqja e marrëdhënieve ndërnjerëzore midis punëtorëve në të njëjtin sektor, veçanërisht midis menaxherëve dhe punonjësve...

Konsultimi – Mësime nga jeta Pejgamberit (alejhi selatu ue selam)

Nuk ka dyshim se menaxhimi në nivele të larta ka nevojë për konsultime të vazhdueshme me kuadro të tjerë, me të cilët ndanë përgjegjësinë,...

Menaxhimi i burimeve njerëzore – Mësime nga jeta Pejgamberit (alejhi selatu ue selam)

Është e ditur se menaxhimi mbështetet tek fuqia punëtore që është e aftë për zbatimin e detyrave dhe realizimin e objektivave të synuara. Për këtë...

MORALI I LARTË I PEJGAMBERIT

I Dërguari All-llahut është shembulli më i lartë për ne të gjithë, sepse morali i tij është më i përsosur prej gjithë njerëzit, siç...

DASHURIA PËR PEJGAMBERIN MES GËNJESHTRËS DHE SINQERITETIT

 Nuk të pashë asnjëherë, por dashuria për ty më shtohet çdo herë që dëgjoj emrin tënd. Një hipotezë e thjeshtë thotë larg syve, larg...

Më të lexuarat