Ballina RESURSE Kodi I Etikës dhe mirësjelljes

Kodi I Etikës dhe mirësjelljes

EDUKATA E NXËNËSIT DHE E MËSUESIT (TALEBES DHE HOXHËS)

Edukata e nxënësit Nxënësi duhet ta pastrojë shpirtin dhe zemrën e tij nga vetitë e këqija, sepse dituria është ibadet i zemrës.Ai duhet të largohet...

PARAMETRAT EDUKATIVË NË MENDIMET E IMAM NEVEVIUT

Parametrat edukativë në mendimet e Imam Neveviut (Allahu e mëshiroftë) Edukata e nxënësit të Kur’anit Imam Neveviu ka thënë: Krejt ajo që kemi përmendur për...

Etika profetike: Një model për ata që kërkojnë Zotin dhe jetën e përjetshme

"Zoti është i Bukur dhe e do bukurinë," tha Muhamedi ﷺ, i Dërguari i fundit i Zotit. Dhe asgjë nuk është më e bukur...

Nuk mjafton të jesh ‘njeri i mirë’: pse morali ka nevojë për Islamin

Në këtë ese, ne paraqesim se si: Deklarata Profetike ﷺ se ai ishte dërguar "vetëm për të përsosur tiparet fisnike të karakterit" konfirmon përvojën...

A ka nevojë Islami për shpëtim? Një analizë e të drejtave të njeriut

Është një argument i zakonshëm, i bërë në retorikën islamofobike, se Islami, në tërësi, është në kundërshtim me nocionet moderne laike të të drejtave...

Si të jesh një ndërmjetës produktiv

Sa shpesh e gjeni veten në mes të një debati, duke u përpjekur të pajtoni dy palë dhe të ruani paqen? Një çift mund...

Më të lexuarat