Lidershipi fetar në terminologjinë islame: Një vështrim i përgjithshëm

Pjesë e nxjerrë nga libri "Trajnimi dhe zhvillimi i liderëve fetar muslimanë" - Në çdo fe, fjalët e përdorura për t'iu referuar përgjegjësive të lidershipit...

Mësuesi shpresa e ummetit

Falënderimi i takon All-llahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe...

KODI I SJELLJES SË IMAMËVE

‘’وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا’’ ‘’Dhe kapuni që të gjithë ju për litarin (fenë dhe Kur’anin) e All-llahut, e mos u përçani!’’(Surja Ali...

KARTA GLOBALE E IMAMËVE DHE DIJETARËVE

Si trashëgimtarë të dijes së shenjtë sheriatike, imamët dhe studiuesit e kombeve anglishtfolëse me përgatitje të ndryshme sheriatke kanë rënë dakord të bashkëpunojnë në...

Si ndikon shejtani në produktivitetin tonë gjatë orarit të punës

Çfarë kanë të përbashkët arroganca, zilia dhe zemërimi në vendin e punës? Sipas psikologjisë islame, të gjitha këto janë sëmundje të zemrës që frymëzohen...

Lidershipi komunitar: Një model i bazuar në teori

Hyrje Komuniteti është një nga themelet e shoqërisë sonë moderne. Është hapësira teorike ose fizike që lidh individët së bashku dhe është e lidhur fuqishëm...

Më të lexuarat