NUK ARRIHET DITURIA ME REHATINË E TRUPIT – Ibrahim es-Sekran

Kur Imam Muslim ibn Haxhaxh e përpilonte librin e tij, es-Sahih (االصحيح), i cili njëherit është krenari e këtij Ummeti, arriti tek hadithet e namazit, gjegjësisht...

Hoxhallarët dhe pushteti

Ngjarjet e ndodhura ne Komunitetin Musliman Shqiptar, dhe perfshirja e disa hoxhallareve ne to, kane ngjallur reagime te ndryshme dhe debate te shumta ne...

SI LIGJËRONTE I DËRGUARI I ALLAHUT HUTBEN E XHUMASË ?!

Namazi i xhumasë është një prej riteve më të njohura islame, një tubim madhështor javor për muslimanët, një prej dëshmive më kryesore të unitetit,...

Madhështia e mimberit të xhumasë

Xhamia ka shenjtërinë e saj, hytbeja e xhumasë ka rolin e saj reformues, ndërsa hatibi ka madhështinë e tij, i cili kërkon nga xhemati...

Këshilla për hoxhallarë për ligjërimet dhe paraqitjet e tyre publike, si të jeni të...

Javët e fundit ishim dëshmitarë të tensioneve të mëdha në mediat tradicionale dhe veçanërisht ato sociale, ku ngjarje dhe deklarime të hoxhallarëve të caktuar...

A jeni mjaftueshëm i mirë? Si e trajtoi Musa alejhi selam dyshimin në vetvete

A përjetoni vetë-dyshim? A ndiheni si mashtrues në punë, në shtëpi, në qëllimet e mëdha që dëshironi të arrini në jetë? Nuk jeni vetëm. Më...

Më të lexuarat