O ALLAH! FALE POPULLIN TIM, SE ATA NUK DINË!

Ebu Abdurrahman Abdulla ibn Mes’udi thotë: “Sikur unë po shikoj të Dërguarin e Allahut që po tregonte për njërin prej të Dërguarve të Allahut...

Politikanët e famshëm vs. Udhëheqja shërbyese (Servant Leadership)

Gjatë viteve të fundit, shumë politikanë kanë arritur statusin e pop kulturës. Nga cicërimi në mënyrë sarkastike, tek postimi i memeve, nga citimi...

Arsyeja e rrënimit të popujve

Mënyrën e funksionimit të ligjësisë hyjnore në vendet ku ka drejtësi apo korruptim, të shoqëruar me besimin e drejtë në Zot apo jo, e...

SI LIGJËRONTE I DËRGUARI I ALLAHUT HUTBEN E XHUMASË ?!

Namazi i xhumasë është një prej riteve më të njohura islame, një tubim madhështor javor për muslimanët, një prej dëshmive më kryesore të unitetit,...

Populli i Faraonit

Historia e Faraonit në Kuran është ndër historitë më të përmendura dhe me dobi të shumanshme. Në trajtimin e saj nga ana e komentuesve...

Çastet e ndryshimit

Disa çaste kanë qenë pika kthese në jetën e dijetarëve dhe mendimtarëve, si dhe bosht i ndryshimit të mënyrës së të menduarit dhe konceptimit...

Më të lexuarat