Hutbe: Xhamia pozicioni qendror dhe nocioni që në vete përmbledh çdo gjë

Lavdia i takon Allahut, Atë e falenderojmë, prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtjen e Allahut nga të këqijat e shpirtërave tanë dhe...

MOS E XHELOZONI NJËRI TJETRIN

"A mos (vallë) u kanë zili njerëzve, në ato që ua ka dhuruar Allahu nga të mirat e veta? Na u kemi dhënë breznive...

Dita e Ashuras

Falenderimet i takojnë vetëm Allahut i Gjithëfuqishëm mbi robërit e Tij, i Plotëfuqishëm mbi çdo send, nuk ka pasë ndihmues në krijimin e qiejve dhe tokës,...

VLERA E DITURISË DHE DIJETARËVE

Allahu,- xhele ue ala!,- thotë: يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ " Allahu do t’i lartësojë...

Rregullat e kurbanit

Kurbani dhe rregullat në lidhje me te. Dispozita fetare për therje të kurbanit, koha kur theret, cila kafshë theret, forma e therjes, etj... ...

Namazi i bajramave

Namazi i bajramave VENDIMI I SHERIATIT PËR TË...KOHA E NAMAZIT TË BAJRAMIT...DALJA NË MUSAL-LA...A THIRRET EZANI DHE IKAMETI PËR KËTË NAMAZ...FORMA E NAMAZIT...ÇKA...

Më të lexuarat